28.11.2012 2048

OKULUN TARİHÇESİ : İlimiz Meram İlçesi Telafer Mahallesinde mülkiyeti Meram Belediyesine ait olan arsa üzerine İl Özel İdaresi tarafından 24 derslikli standart proje üzerine inşa edilerek 2010-2011 eğitim öğretim yılı ikinci döneminde il milli eğitim müdürlüğüne teslim edilmiştir.Telafer İlköğretim Okulu  2010-2011 Eğitim Öğretim yılı ikinci yarısında kurucu müdür Mustafa KAYA  tarafından eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Faaliyete başlayan okulumuzun kurucuları arasında Kurucu Müdür Mustafa KAYA, Müdür Yardımcısı Ali BULDUK idareci olarak yer amıştır.

Okul bahçesinin ihata duvarının üzerine 2011 yılının Temmuz –Ağustos ayında Büyükşehir Belediyesi tarafından demir korkuluklar yapılarak okul bahçesinin koruma altına alınması temin edilmiştir, ayrıca aynı yıl yine Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları ile okul bahçemizin çevre düzenlemesi yapılmıştır.

2012 yılında kabul edilen  4+4+4 eğitim yasası ile okulumuz ilkokul ve ortaokul olarak eğitim öğretime devam etmiştir. 2015/2016 eğitim öğretim yılının 2 yarı yılından itibaren ortaokul kısmı kapanmış ve ilkokul olarak eğitim öğretime devam etmektedir.

Kurumumuz 2020 yılında yeni binasına taşınmış olup eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.06-07-2020